onsdag den 23. marts 2011

OOOOH my bum!

Vulkantrekking er ikke for sjov! Det er faktisk en ret serioes form for aktivitet der resulterer i flere dages oemhed i baade bagdel, laegmuskler og laar. Derimod er synes deroppefra (og paa vej derop) noget jeg ikke ville undvaere! Det var en haard tur der startede kl. 4 om morgenen og sluttede kl. 8 igen. Vi koerte til bunden at vulkanen paa motorcykel for at starte foer solopgang. Paa vej op moedte min guide og jeg en del andre turister, som jeg snakkede en del med.
Kl. 5.20 var jeg naesten helt oppe og vi stoppede for at lave morgenmad med de andre turister. Vi blev paa denne camp (ca. 1500 meter oppe) og saa solopgangen derfra. Derefter klatrede jeg  helt til tops med min guide lystigt hoppende fra sten til sten foran mig, mens jeg brugte mine sidste kraefter.
Da jeg kom derop var det som at staa i den stor hvirvelvind af skyer. Toppen var omringet af en lille krans af skyder der blev ved med at cirkulerer omkring os. Det var ret fedt. Jeg tog en masse billeder (som kommer op naar jeg finder et sted med wifi), og gik derefter ned mod det store krater laengere nede.
Her kunne man maerke de saakaldte 'hotspots' hvorpaa mange kunne stege et aeg paa stenene hvis man ville.
Paa vej ned foeltes mine ben som gele og jeg troede jeg ville snuble og rulle paa siden resten af vejen. Men jeg tog mig sammen, da jeg ikke ville vaere svagere end den sivtynde og irriterende guide der nynnede lystigt et par meter foran mig. Hmm okay, han goer det jo hver dag, saa intet under at han er i god form... MEN alligevel, lidt ydmygende at han havde saa meget mere overskud end jeg.
Status: Mine baller er ikke laengere oemme af trekkingturen, men har tilraget sig fornyet oemhed pga. en 16 timers lang bustur fra oest Java til det centrale Java. For fanden! De startede med at sige at det var en exprexxbus der kun ville tage 10 timer om at faa os til Solo, men naeh nej. Folk forstod intet engelsk, saa de slyngede bare et tal ud naar vi spurtge hvor lang tid der var tilbage.

MEN nu er vi her i det mindste. Og jeg kan godt lide byen. Her er billigere og langt mere kulturelt end paa Bali. Saa her bliver vi indtil fredag morgen hvor vi tager videre til Yogyakarta hvor vi igen skal moedes med Schell som ahr vaeret paa baadtur omkring Komodo-oen.


Imorgen aften tager vi til galabo markedet. Et marked for 'street food' som er en masse smaa boder der specialiserer i at lave billige indonesiske specialiteter. Det ser nogenlunde saadan her ud.

Der er mellem 90-100 boder!


Opdaterer snart igen...

Hav det dejligt!

1 kommentar:

  1. Wish i'm with you, sis :) sikke nogle fede oplevelser... du får jo baller af stål inden du kommer hjem.

    SvarSlet